یک رسانه بک لایت ( Backlight ) است که از 1 فیلم نیمه شفاف PVC  که به واسطه الیاف آکرولیک تقویت شده تشکیل می شود و این فیلم علاوه بر توانایی عبور نور، با توجه به وجود داشتن الیاف آکریلیک از استحکام کششی بسیار بالائی برخوردار است.

عواملی نظیر مقاومت در برابر گاز ازن ( Ozone )، اشعه ماورای بنفش ( UV )، میزان ازدیاد ( زیاد کردن ، افزودن ) طولی در برابر کشش لحظه ای و متوالی و میزان جذب خود فلکس از عوامل کیفیتی این رسانه می باشد و کیفیت چاپ آن بستگی به نوع Coated Flex ( کوتد فلکس ) دارد طول عمر این رسانه با توجه بع فاکتور هایی مانند کیفیت، بسته  به نوع کیفیت بین 3 سال تا 7 سال می باشد .

نظر به اینکه فلکسی فیس ( Flex Face ) به علت ویژگی های منحصر به فرد  در دوام و عبور نور منحصراً به عنوان رسانه چاپ جهت مصارف تبلیغاتی Backlight ( پشت نور دار ) مورد استفاده قرار میگیرد .

بنر فلکسی

تاریخچه تابلو فلکس فیس در ایران

تابلو فلکس فیس تقریبا از سال ۱۳۷۵ شمسی وارد بازار ایــران شد و در آن زمان نسبت به دیگر تابلو های تبلیغاتی به خاطر تنوع جلوه های بصری و نور پردازی بسیار مورد توجه قرار گرفته بود و در جایگاه بسیار خوبی قرار داشت.

طرح های تابلو فلکس اوایل توسط استیکر ( Sticker ) یا برچسب در رنگ های گوناگون بر روی متریال فلکسی چسبانده می شد.

و به این ترتیب که پس از برش استیکر به شکل های مختلف، با کمی نمدار کردن متریال فلکسی (بوسیله محلول آب و مایع ظرفشویی) ، استیکر ها را روی آن چسبیده میشد و بعلت نمدار بودن فلکس، استیکر ها براحتی بروی فلکسی قادر به جابجایی می بودند و در نهایت پس از مشخص شدن مکان دقیق استیکر، بوسیله کاردک پلاستیکی ،هوا و نم زیر استیکر خارج می شد و استیکر بخوبی روی فلکس می چسبید.

قطعـاً در آن زمان بدست آوردن هارمونی مناسب برای طرح تابلو فلکس و پیاده سازی لوگو ها و علائم تجاری خاص بـا استیکر، کاری سخت، دشوار و هنری محسوب می شد.
پس از آن، روش ساخت تابلو فلکسی بوسیله استیکر، با آمدن چاپگر های فلکس منسوخ شد و تصاویر واقعی و چاپ شده جایگزین طرح های اسـتـیـکـری قبلی خود شدند.

 



مطالب مرتبط با این موضوع:

تفاوت چاپگر جوهر افشان و لیزری



 

تابلو فلکسی یـا تابـلو فـلکس فـیس (Flex Face):

تابلو فلکسی ( فلکسی نوع مواد ( متـریال ) تابلوهای فلکس می باشد ) بسیار پر کاربرد و مقرون به صرفه می باشد چون علاوه بر نورانی بودن این تابلو ها، تابلو های فلکسی رویه فلکس آن براحتی قابل تعویض می باشد. می توان از این ویژگی جهت تغییر طرح تابلو های فلکس پس از چندین سال استفاده نمود و با این ایده هر چند سال با هزینه ای کم و مناسب طرح تابلو های فلکسی فیس را بروز کرد.

همینطور باید بگیم که طبیعتا تابلو های فلکسی مانند همه تابلو ها نیاز به سرویس سالیانه خواهند داشت. برای مثال تجهیزات روشنایی و سرویس مهتابی ها  تابلو فلکسی که حتماً و حتما باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا زمانی که برای خود تابلو تبلیغاتی استفاده می کنیم؛ ما در زیبا سازی شهر نقش موثری ایفا می کنیم.

همینطور از تابلو فلکسی می توان به عنوان تابلو  تبلیغات محیطی ، تـابـلـو مغـازه و شرکت ها ، سر درب ، تابلو فروشگاه ها و در برخی بیلبورد ها استفاده نمود.

تابلو بنر فلکسی

انواع تابلو فلکسی فیس

  • تابلو ‌فلکسی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:
  • به صورت بدون روشنایی و تک فریم
  • با روشنایی مهتابی داخلی
  • با روشنایی پروژکتور از بیرون
  • بدون روشنایی با فریم دوبل
  • با روشنایی SMD داخلی

تفاوت فلکسی و بنر

یکی از تفاوت های اصلی بنر و تابلو فلکس ، توانایی عبور نور از جنس فلکس می باشد که بنر به لحاظ ساختار جنس خود دارای این خصوصیت نیست.

در نتیجه برای تابلوهایی که نیازی به نوربکلایت ( نور از پشت )  ندارند, بنر انتخاب مناسب تری خواهد بود و به واسطه پرژکتور میتوان نور مورد نیاز بنر را محیـا کرد.

دستگاه چاپ هم در بالا بودن كيفيت چاپ نقش بسیار مهمی دارد ، اینطور كه اگر شما برای چاپ خود از بنر کشور كُره ای استفاده كنيد ولی دستگاهی كه با آن چاپ مي كنيد دارای كيفيتی پايين برای چاپ باشد ، كار شما از كيفيت بالايی برخوردار نخواهد بود.

شما باید در نظر داشته باشید که فلکسی معمولا کمی تیره تر از بنر چاپ می شود ، و دلیلش هم به خاطر وجود لامپ مهتابی درون تابلو است ، چنان چه فلکسی مانند بنر چاپ شود در طول شب که مهتابی داخل تابلو روشن می شود کار چاپ شده شما تا حد زیادی بی رنگ و رو و بی حال خواهد شد.

مشخصات تابلو فلکسی

کـشورهای تولیـد کننده مواد ( متریـال ) فلکس یا فلکسی (Flex – FLEXI) ؛ کشورهای چـیـن و کره می باشند.

از بهترین انواع روکش تابلو فلکس نوع کره ای آن می باشد.

انواع چينی فلکسی ها معمولا ۱۸ اُنس و نوع كُره ای آن معمولا ۲۰ اُنس مي باشد ، در اصل متريال فلكسی به جنسی اطلاق می شود كه نــور را از خود عبور می دهد در صورتی كه بنر قابلیت عبور نور را ندارد و معمولا نور از جلو بوسیله پرژکتـور به آن تـابیده مي شود.

یکی دیگر از مزایای تابلو های فلکسی مقاومت در برابر نور آفتاب و گرمای شدید می باشد که همین ویزگی باعث شده تابلو فلکس در تمام مناطق و شرایط جوی مورد استفاده قرار بگیرد و محبوب باشد.

ساخت تابلو فلکسی

برای تامین روشنایی تابلو فلکسی از لامپ های فلوروسنت ( مهتابی ) استفاده می گردد و گزینه بسیار مناسبی برای جای گزینی تابلوهای نوع قاب پلاستیک می باشد.

روکش تابلو فلکس را غالباً به سه طریق پرچــی و سپــری و لــولائی بر روی تابلو نصب می نمایند. نور استاندارد و مناسب برای پشت تابلو فلکس برای هر ۳۰ و ۳۵ سانتیمتر 1 عدد لامپ مهتابی است.

ارتفاع یک مهتابی بـزرگ ۱۲۰ سانتیمتر و یک مهتابی کوچک ۶۰ سانـتیـ متر می باشد. البته برای کاهش هزینه ساخت و انرژی می توان از پرژکتور ال ای دی (نور پردازی از جلو) یا ال ای دی‌های لقمه ای برای کاهش انرژی نیز استفاده کرد.


ممکنه واستون جالب باشه:

کارت ویزیت چیست؟ تاریخچه و جنس‌های قابل چاپ


مراحل ساخت تابلو فلکسی

به صورت کلی  تابلو فلکسی به ۴ صورت ساخته می شوند :

  1. طراحی تابلو که توسط طراحان گرافیکی و بیشتر توسط نرم افزار ادوبی فتوشاپ صورت می گیرد.
  2. چاپ طرح بر روی متریال فلکسی که توسط دستگاه‌های چاپ out door صورت می گیرد.
  3. درست کردن قاب پروفیلی که فلکسی بر روی آن نصب می گردد.
  4. مرحله نور پردازی : به سه صورت نصب مهتابی بروی ورقهای گالوانیزه که اصطلاحا سینی مهتابی می گویند و بصورت کشوئی در قاب پروفیلی قرار میگیرد یا نصب پرژکتور بر روی کار یا نصب ال ای دی در پشت کار صورت می گیرد. در صورتی که نور پردازی از روی فلکسی صورت گیرد، می توان عمق تابلو را به ۳ یا ۷ سانتی متر کم کرد و هم میتوان به جای فلکس از بنر با انس بالا (۱۳ انس)استفاده کرد.

مراحل ساخت فلکسی فیس



مطالب مرتبط با این موضوع:

تفاوت چاپ افست و دیجیتال

چاپ افست چیست؟

چاپ دیجیتال چیست؟



نحوه چاپ تابلو فلکسی فیس و نصب فلکس چگونه است؟

ساخت تابلو فلکسی در سه بخش انجام می شود :

  1. بعد از چاپ فلکس ، نوار استریپی ( نوار استخوانی ) بر روی سفیدی هر 4 طرف چاپ فلکس چسبانده می شود.این نوار از جنس پلاستیک با ضخامتی حدود 2 سانتی متر ساخته شده است. در هنگام نصب گیره های چاپ که به کلیپسی معروف است، کلیپسی به فاصله 50 تا 60 سانتی متر از یک دیگر روی نوار استریپ سوار می شود.
  2. بدنه این تابلو ، بخش دوم ساخت تابلو فلکس یا شاسی تابلو فلکس است که کلاف بدنه تابلو فلکس از جنس و مواد قوطی پروفیل آهنی است. اطراف ( دور تا دور ) تابلو فلکس از 4 طرف سپری های آلومینیومی روی قوطی پرچ می شود.
  3. بخش سوم تابلو فلکـس سینی های نور این تابلو است. که از ورقه های گالوانیزه سفید رنگ ساخته می شود. تمامی سیستم نوری این تابلو ( مهتابی و ترانس ) روی یک سینی مخصوص سوار می شوند . هنگام نصب ، سینی ها را در کلاف آهنی تابلو و در داخل محل مشخص شده نصب می کنند.

 

قیمت تابلو فلکسی

قیمت تابلو فلکسی به عواملی مانند نوع تابلو، ابعاد تابلو، با نور یا بدون نور بودن، کیفیت و نوع متریال خود فلکسی که چاپ روی آن انجام می شود و خود کیفیت چاپ بستگی دارد.

برای مثال قیمت چاپ تابلو فلکسی با عرض ۵ متر مربع بیشتر از چاپ فلکسی با عرض ۳ متر مربع یا کمتر است چون برای تابلو فلکسی 5 متری از دستگاه بزرگتر و متفاوتی برای چاپ استفاده می‌شود.

همینطور  قیمت تابلو فلکسی با نور مهتابی که درون تابلو قرار می‌گیرد با تابلویی که روشنایی آن با نصب پرژکتور تامین می‌شود هم قیمتی متفاوت دارد.

 

طول عمر تابلوی فلکسی

با تابلو فلکسی فیس کاملا آشنا شدید و از ویزگی های آن را کاملا یاد گرفتید.

حالا یکی از رایج ترین سوالات مشتریان از چاپ آنلاین بای چاپ در رابطه با طول عمر تابلوی فلکسی می باشد. طول عمر این  تابلوها معمولا بین ۳سال  تا ۷ سال می باشد. البته این نکته مهم را فراموش نکنید میزان ماندگاری تابلو فلکسی به کیفیت مواد اولیه ( متریال ) به کار رفته در ساخت و طراحی تابلو فلکسی وابسته است.

مزایای استفاده از تابلوهای فلکسی فیس

مزایای تابلو فلکس نسبت به سایر تابلو های تبلیغاتی در این سات که قابلیت تعویض چاپ و روکش این تابلو است که شما می توانید با یک بار نصب کلی این تابلو از دفعات بعدی فقط برای تعویض چاپ آن اقدام کنید که در هزینه های تان بسیار صرفه جویی می شود.

  • قابلیت روشنایی و نورپردازی در شب
  • استفاده از تصاویر و طراحی گرافیکی
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  • ساخت و طراحی آسان و سریعتر نسبت به تابلوهای تبلیغاتی دیگر
  • قابلیت استفاده از تم رنگی
  • انتخاب حجم و نوع نورپردازی

 

نوشتهٔ پیشین
کارت ویزیت چیست؟ 18 جنس قابل چاپ کارت ویزیت
نوشتهٔ بعدی
لیوان سرامیکی یا ماگ چیست؟

بیشتر بخوانید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up